Aan de slag

Voor het opvoeren van de energieprestatie van je woning gelden twee belangrijke principes. De eerste is: werk volgens het principe van de trias energetica, dat is eerst besparen, kijk dan wat je duurzaam kan opwekken en als laatste voor wat resteert zo efficiënt mogelijk gebruik van fossiele energie.

Het tweede principe kreeg van energiedeskundige Ivo Opstelten de term PIAF@ of wel voor de Edith Piaf bewonderaars een ‘Non je ne regrette rien’  aanpak mee. Een geen spijt aanpak waarin rekening wordt gehouden met de verwachte ontwikkeling van de energieprijs, leveringszekerheid, technologische ontwikkelingen en een aanpak die waarde- en niet kostengedreven is. Geïnteresseerd in hoe hij dit principe toepast bij de opwaardering van zijn ’30 jaren woning tot energieleverend dus verder dan energieneutraal is lees dan hier verder.

Om een idee te geven waar we het over hebben, gebruikt men op de site van Milieu Centraal het volgende plaatje. Als u nadenkt over energiebesparing is een bezoek aan deze site zeker de moeite waard.

Bron: Milieucentraal

Bron: Milieucentraal

Voor meer informatie over de verschillende maatregelen die mogelijk zijn, ga naar de tab over het betreffende onderwerp. Heb je eigen ervaringen om in te brengen laat het ons weten.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.